Desp txt CT-05-13

De ce? Pentru că…

  • procesul evaluarii este întreprins de către o instituție de talie mondială, imparțială și diploma este recunoascută pentru tot restul vieții;
  • proba orală a examenului îi oferă copilului/adultului șansa de a performa în fața unei examinator necunoscut și de a își manageria emoțiile, exercițiu util și în contextul unui viitor interviu într-o limbă străină;
  • evaluarea se face gradat, oferind încredere copilului/adultului care promovează un examen ce vizeaza evaluarea tuturor aptitudinilor necesare cunoașterii limbii engleze (reading, writing, listening, speaking)
  • în Romania două dintre diplomele Cambrige le oferă elevilor șansa de a își echivala examenul Bilingv necesar admiterii la liceu (nivel A2 -KET) și a Bacalaureatului (nivel B1 – PET).

Pregătirea  pentru susținerea examenelor Cambridge se face în mod gratuit de către profesorii noștri în condițiile în care anunțați intenția dumneavoastră sau a copilului dumneavoastră de a susține un examen Cambridge în momentul în care vă înscrieți la unul dintre cursurile noastre. La trei luni de la inceperea cursurilor Continuum profesorul trimite parintelui un feedback cu privire la evoluția copilului până la momentul respectiv și recomandarea de sustinere a unui examen Cambridge, sau amânarea acesteia pentru anul următor. În cazul grupelor de adulți, discuția are loc direct între profesor și cursant.

Cum ne pregatim? Planificările lecțiilor se fac pe baza manualelor acreditate internațional și structurate în așa fel încat să acopere integral cunoștințele necesare fiecărui nivel și să familiarizeze elevul cu strctura examenului. În plus, fiecărui cursant care dorește să susțină un examen Cambridge i se oferă, o dată pe saptămână, fiăe specifice nivelului vizat, ele urmând a fi aduse pentru corectare în săptamâna următoare. Mai mult, cu o lună înainte de susținerea examenului, Centrul nostru organizează două simulări Cambridge complete, urmate de sesiuni de feedback ce au ca scop îmbunătățirea performanțelor elevilor.

 Continuum Oferte site_Tabel_Piramida-01

Tipuri examene

Desp txt CT-05-07YLE (Young Learners of English) – le evaluează copiilor capacități de reading și writing pe teme familiare și se focusează pe abilitățile necesare comunicării eficiente – Reading, Writing, Listening, Speaking. Cele trei examene variază ca durată între 45 și 75 de minute.

Diplomele KET/KET for SCHOOLS dovedesc capacitatea celor care le obțin de a comunica în situații simple. Examenul evaluează cele patru abilități menționate mai sus, diferența dintre cele două tipuri fiind una tematică: KET for SCHOOLS abordează subiecte care se pliază pe zonele de interes ale școlarilor, mai degrabă decât pe cele ale adulților, așa cum o face examenul KET. Examenul durează aproximativ 2 ore. Diploma FOR SCHOOLSechivalează, in țara noastră, examenele de admitere în liceele bilingve.

Diplomele PET/PET for SCHOOLS atestă faptul că deținătorul lor a trecut cu brio de etapa basic și deține abilități practice de a o folosi limba engleză în viața de zi cu zi.  Examenul evaluează cele patru abilități menționate mai sus, diferența dintre cele două tipuri fiind una tematica: PET for SCHOOLS abordează subiecte care se pliază pe zonele de interes ale școlarilor, mai degraba decat pe cele ale adulților, așa cum o face examenul PET. Examenul durează aproximativ 2 ore și 20 de minute. Diploma FOR SCHOOLS  echivalează, în țara noastră, proba de competențe ce vizează o limbă străină din cadrul examenului de Bacalaureat.

Diplomele FCE/FCE for SCHOOLS  le ofera deținătorilor săi încrederea de a își folosi aptitudinle de limbă în medii reale, ce cuprind situații de comunicare în care limba engleză este folosită exclusiv. Examenul evaluează cele patru abilități menționate mai sus, diferența dintre cele două tipuri fiind una tematica: FCE for SCHOOLS abordează subiecte care se pliază pe zonele de interes ale școlarilor, mai degraba decat pe cele ale adulților, așa cum o face examenul FCE. Examenul durează aproximativ 3,5 ore.

Diploma Advanced arată faptul că deținătorii săi cunosc limba engleză în profunzime și dețin abilițile pe care universitățile și angajatorii din întreaga lume le caută. Aceasta oferă, așadar, posibilități nelimitate în vederea călătoriilor în afara țării, a derulării studiilor sau a obținerii unui loc de munca în străinatate, motiv pentru care în prezent este recunoscută de peste 6000 de licee și universități, firme și departamente guvernamentale la nivel mondial. Examenul evalueaza cele patru abilitati mentionate mai sus si are o durata de aproximativ 4 ore.

Diploma Proficiency, cea mai înaltă dintre calificările Cambridge, îi onorează pe deținătorii săi cu înalte competențe de folosire a limbii engleze, necesare muncii sau studierii în medii academice înalt dezvoltate, inclusiv programe doctorale și post-doctorale. Examenul evaluează cele patru abilități menționate mai sus și are o durată de aproximativ 4 ore.

Continuum Oferte site_Tabel_Piramida-02